Få lavet boopgørelsen

Er du i tvivl om, hvordan du udfylder boopgørelsen korrekt? Eller er det en tidskrævende opgave, du ikke orker?


Måske vil det være en lettelse, hvis den bliver lavet for dig?


Så du og din familie kan være trygge, fordi alt er gjort korrekt - og så du kan bruge din tid på andre ting, og skiftet af boet hurtigere kan nærme sig afslutningen?


Udfyldelse af en boopgørelse kan være en uoverskuelig og kompliceret opgave, som man er ret alene om. Og det er svært selv at finde information om, hvordan man udfylder den korrekt.


Nu kan du få lavet boopgørelsen af DødsboRådgivningens jurist  - uden det koster en formue.


Du sender dokumenterne, og boopgørelsen bliver lavet for dig, så du slipper for besværet.


Prisen gælder for "almindelige dødsboer", hvor der maksimalt er én ejendom, hvor der ikke er en virksomhed og hvor dødsboet ikke er skattepligtigt - se mere nedenfor.

Jurist boopgørelse

Udgiften kan fratrækkes i boet

inden boafgiften beregnes


Få en færdig boopgørelse for 


 12.500 kr. inkl. moms

(hvis der er en ejendom i boet)


eller for 8.500 kr. inkl. moms

(hvis der ikke er en ejendom i boet)


Dette får du med boopgørelses-pakken


1. En færdig boopgørelse

Vi laver hele boopgørelsen for dig. Du får lavet og tilsendt en færdig boopgørelse, så den er klar til at blive underskrevet af dig og sendt til skifteretten. Boopgørelsen er en opgørelse af alle boets aktiver og indtægter samt passiver og udgifter, og den fylder 13 sider plus evt. hjælpebilag/specifikation. Du får vejledning om hvilke bilag, der skal vedlægges.


2. Gennemgang og information

Når du har modtaget den færdige boopgørelse, holder vi et 30 minutters møde online eller over telefonen. Vi gennemgår boopgørelsen, og du kan stille spørgsmål. Du får også information om hvad der sker, efter du har indsendt boopgørelsen til skifteretten.


3. Beregning af boafgiften

Du får også en beregning af hvilken boafgift, der skal betales ud fra boopgørelsens resultat. Så kan du kontrollere, om skifteretten har beregnet boafgiften korrekt, når du får deres beregning og opkrævning.


4. Hjælp til eventuelle spørgsmål fra skifteretten eller skattestyrelsen

Hvis skifteretten eller skattestyrelsen har spørgsmål til boopgørelsen, vil du få hjælp til at svare på dem og hjælp til at vurdere hvilke bilag, der eventuelt skal medsendes.

 Hvordan gør vi?1. Først taler vi sammen i telefonen om, hvorvidt og hvordan jeg kan hjælpe dig. Hvis du ønsker at få hjælp til boopgørelsen, så sender jeg dig en skriftlig aftale om dette.


2. Derefter overdrager eller sender du alle boets bilag til mig - en del af bilagene skal sendes via sikker post. Vi aftaler nærmere, hvordan vi gør det nemmest og sikrest.


3. Jeg gennemgår bilagene, beregner og udfylder boopgørelsen samt evt. hjælpebilag. Jeg kontakter dig muligvis med spørgsmål til boet eller behov for yderligere bilag. 


4. Du får tilsendt den færdige boopgørelse og beregningen af boafgiften. Vi taler sammen om den udfyldte boopgørelse over telefon eller via et onlinemøde i zoom, og du får vejledning om, hvad der sker efter boopgørelsen er indsendt.


5. Du underskriver og indsender selv boopgørelsen til skifteretten. 
Ring og hør mere på tlf. 40 41 08 16 


"Det var en stor lettelse at få hjælp til boopgørelsen, især fordi der var solgt en ejendom i boet"                - Henrik R. V."Katrine er tillidsvækkende, professionel, virkelig rar, og alt blev udført hurtigt og korrekt. Jeg kan varmt anbefale DødsboRådgivningen til alle, der har brug for hjælp, når en af deres kære går bort og alt papirarbejdet vokser én over hovedet."                                                           - Sine H.


Det siger kunderne

Derfor vælger mange at få lavet en færdig boopgørelse


 • Mange efterladte vil gerne have ordnet det sidste, tunge stykke arbejde med boet effektivt og korrekt. Der er ofte stor tvivl om, hvordan boopgørelsen laves korrekt, og mange ønsker ikke at have ansvaret for fejl og mangler i boopgørelsen. 


 • Den tid, man som arving bruger på at administrere boet og lave boopgørelsen, får man ikke nogen betaling for, og ofte har arvingerne allerede brugt meget tid på at administrere boet.


 • Skiftet går hurtigere igennem, når boopgørelsen er udfyldt korrekt og ikke skal frem og tilbage mellem arvinger og skifteretten/skattestyrelsen.


 • Det er reelt i alle arvingernes interesse, at boopgørelsen bliver korrekt. Den er den endelige opgørelse over boet og hvad, der falder i arv, og der beregnes boafgift ud fra dens resultat.


Ingen af mine kunder har fortrudt, at de fik hjælp til boopgørelsen - tværtimod har de været meget lettede og meget tilfredse med beslutningen.

Hvilken type dødsbo kan du få hjælp til?

Dette tilbud gælder for hjælp til "almindelige" dødsboer.


Med dette menes dødsboer,


 • hvor boets aktiver og passiver befinder sig i Danmark
 • uden erhvervsmæssig virksomhed i boet (heller ikke udlejning)
 • hvor der kun er 1 ejendom i boet (solgt eller overtaget)
 • hvor boet er under grænsen for at være skattepligtigt (se lidt længere nede)
 • uden særlige, mere komplekse problemstillinger.


Tilbuddet gælder med andre ord ikke dødsboer med aktiver/passiver i udlandet, med erhvervsmæssig virksomhed (herunder udlejning af ejendom), og andre konkrete forhold, der betyder en større kompleksitet i dødsboet.


Et dødsbo er skattepligtigt, og ikke omfattet af dette tilbud, hvis

 • enten boets nettoformue (aktiverne minus passiverne) overstiger 3.160.000 kr. ved boets afslutning - eller 6.320.000 kr. ved uskiftet bo
 • eller boets aktiver alene overstiger 3.160.000 kr. (afdødes bolig medregnes ikke, hvis arvingerne overtager den) eller 6.320.000 kr. ved uskiftet bo.


Hvis der er tale om et skifte af et uskiftet bo efter den længstlevende ægtefælles død, så vil beløbene være dobbelte, altså 6.320.000 kr.Er du i tvivl?


Så ring på tlf. 40 41 08 16, og så får vi afklaret det.Ring og hør mere på hverdage mellem kl. 9-16 på tlf. nr. 40 41 08 16.


Så taler vi om, hvorvidt dette tilbud passer til dig og til boet, og du kan stille alle dine spørgsmål.


Hvis du ikke lige kan komme igennem på telefonen, så indtal gerne en besked, og du bliver ringet op hurtigst muligt.


Du kan også sende en mail til: Kontakt@dødsborådgivningen.dk (uden at skrive personfølsomme oplysninger).


Klik her for at skrive en mail med det samme Om din rådgiver


Katrine Bosmann Ridstrøm

 • Uddannet jurist i 2003, er 46 år
 • Er specialiseret i arveret og dødsboer
 • Har arbejdet i skifteretten
 • Startede i 2020 virksomheden DødsboRådgivningen. 
 • Er venlig og tålmodig
 • Har tegnet rådgiveransvarsforsikring

Mission: At hjælpe efterladte med at komme lettere gennem tiden efter et dødsfald  - uden det koster en formue.

Derfor kan jeg hjælpe dig


"Jeg har talt med og hjulpet rigtig mange efterladte - både da jeg arbejdede i skifteretten og nu som jurist i DødsboRådgivningen. Derfor kender jeg til den situation, som efterladte befinder sig i, og til de mange spørgsmål og bekymringer, som efterladte har. Samtidig har jeg et indgående kendskab til lovgivningen, til skifterettens opgaver og blanketter og hele det forløb, som efterladte skal igennem med dødsboet. 


Jeg kan hjælpe med korrekt udfyldelse af boopgørelsen, fordi jeg kender de forskellige rubrikker og ved hvilke beløb, der skal stå hvor - og hvordan beløbene skal opgøres. 

Jeg kender også de typiske tvivl og de fejl, man kommer til at lave i boopgørelsen, samt de udgifter, som mange glemmer at få med. Den viden bruger jeg til at hjælpe andre".

"Det er mange penge", tænker du måske...?


Det koster noget at få hjælp til behandlingen af et dødsbo. Det er højt specialiseret viden, der skal til, og det tager tid at gennemgå alle bilagene, beregne alle tal og indsætte dem korrekt.

Men udgiften betales af boets midler, inden der beregnes boafgift.


Til gengæld kan du have i ro i maven, fordi du ved, at der er styr på det, og at du ikke er kommet til at lave fejl eller mangler at anføre noget.


For for at sætte prisen lidt i perspektiv, så kan man sammenligne med, hvad en ejendomsmægler typisk skal have i salær.


Dette tilbud på en boopgørelse til 12.500 kr. med en fast ejendom i boet er en hel del lavere end hvad advokatkontorer tager for at lave en boopgørelse, når der er solgt en fast ejendom i boet. Det kan kun gøres til den pris, fordi vi ikke har et fysisk møde, fordi tilbuddet gælder "almindelige dødsboer" og fordi jeg er soloselvstændig og har minimeret omkostningerne.


Jeg tager en lavere timepris end advokater men er jurist, der er specialiseret i behandling af dødsboer. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt prisen er en af de mest rimelige på markedet, så prøv at ringe rundt til nogle advokatkontorer og få et overslag.


Hvis der er tale om mere komplicerede boer, henviser jeg gerne til kompetente advokater på området.


Frister for boopgørelsen


12 måneder

Boet skal opgøres senest 12 måneder efter dødsdagen.

Det betyder, at den seneste dato, man kan vælge at opgøre boet på, er 12 måneder efter dødsfaldet. På den dato skal der ikke være nogen udeståender: Alle regninger skal være betalt, og alle beløb til boet skal være indgået, ligesom alt i boet skal være solgt eller overtaget af arvingerne.


15 måneder

Boopgørelsen skal senest være afleveret til skifteretten 15 måneder efter dødsfaldet. det betyder, at man har yderligere 3 måneder (efter de 12 måneder) til at udfylde og indsende boopgørelsen.Er alt i boet ikke afviklet/solgt, og kan boet ikke gøres op inden de 12 måneder?

Ring og få vejledning om den situation.


Er du i tvivl om noget?


Hvis du er i tvivl om hvorvidt tilbuddet er relevant for dig, om jeg kan hjælpe dig i mål eller har andre spørgsmål, så bare ring til mig på tlf. 40 41 08 16 - så taler vi om det.

Det koster ikke noget at få en samtale om din situation.


Har du mere behov for hjælp til selv at lave

boopgørelsen færdig? Eller få den tjekket?


Hvis du gerne selv vil lave boopgørelsen, men har brug for rådgivning om korrekt udfyldelse og svar på dine spørgsmål om det konkrete dødsbo, så ring og benyt dette gode tilbud:


Få 2 timers juridisk hjælp til boopgørelsen via telefon eller online møde for kun 2.500 kr. inkl. moms.


Ring og hør mere på tlf. 40 41 08 16